Gemeenten zijn samen met provincie en terrein beherende organisaties verantwoordelijk voor de instandhouding en ontwikkeling van het landschap. In de nieuwe landschapsregeling van de provincie Gelderland krijgen de gemeenten een centrale rol. Landschap is bij uitstek een thema dat binnen de gemeente zelf raakt aan andere beleidsterreinen. Ook vele gebiedspartijen, professionals en vrijwilligers, houden zich met landschap bezig. De rol van gemeente is om met de beschikbare middelen slim te faciliteren. De uitdaging is om in nieuwe samenwerkingsverbanden, binnen en buiten de gemeenten, de doelen voor het landschap te realiseren.
Gemeenten kunnen veel leren van elkaar. Gelderlandschap wil ervaringen, kennis en inspiratie bundelen en de uitwisseling tussen gemeenten activeren.

Kern van de site is een kaart van Gelderland met voorbeeldprojecten, die gerealiseerd of in ontwikkeling zijn en tot inspiratie kunnen dienen voor anderen. Wat is er gedaan, hoe is het aangepakt en wie kan inlichtingen verschaffen?
Naast de kaart kunt u ook zoeken in de lijst van voorbeeldprojecten.

De makers van de site werken aan de verbetering van de site volgens de Toegankelijkheidsverklaring provincie Gelderland.

Contact
Tiny Wigman
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.